lørdag 18. juli 2009

Hvittland skuffet over helseministeren

Seljord/Skien (NTB/AP):

Ordføreren i Fjell, Chuch André Hvitland (FrP) går i dag hardt ut mot helseminister Bjarne Håkon Hanssen og regjeringens håndtering av svineinfluensaen, nå bedre kjent som influensa A (H1N1). Fra sin nyimporterte Dodge Dokota i Seljord hvor ordføreren varmer opp til årets countryfestival gjør han det klart at De Rødgrønne nok en gang svikter helse-Norge.

Det var i slutten av april at helseministeren gikk ut i media sammen med Helsedirektoratet og spådde at 1,2 millioner nordmenn kunne bli smittet av H1N1-pandemien med yteligere 13.000 dødsfall. Tre måneder senere konstaterer Hvittland med at kun 120 nordmenn er smittet av H1N1 og karakteriserer Hanssen som lite ambisiøs. "Med dagens tempo hvor i snitt 1,4 har blitt smittet daglig siden Helseministerens skandaløse opptreden 27. april vil det ta oss 1.756.097 dager, eller om du vil, 4811 år før vi kommer opp i det antallet vi ble lovet. Så god tid har vi ikke!", uttalte en tydelig rystet ordfører. Han la videre til at "120 etter nesten tre måneder er alt for lite, og at 4800 år var alt for sent".

Hans løsning er mer konkurranse med Storbritannia som nå må justere opp sine antakelser, lavere bilavgifter og fritt valg av returland for arab...asylsøkere. Forøvrig plasserer han skylden for de lave tallene her hjemme på kultureliten og Giskes sosiale nettverk. Før vi får noen videre kommentar for mannen som er nummer 17 på Hordaland FrPs stortingsliste jomer Bear McCreadie og Ida Jenshus utover den tomme parkeringsplassen og Hvittland forsvinner ned gjennom storgata med "Dixie"flagget til topps mens stein og støv spinnes opp å slynges motpressekorpset.

Ingen kommentarer: