onsdag 19. mai 2010

OPPTØYER I BERGEN

Bergen (Reuters): Det herjer ville gatekamper i Bergen ved midnattstider onsdagkveld. Etter fadesen i Fyllingsdalen tok titusener av rødkledde til gatene, tente på bildekk og reiste barrikader på flere strategiske steder i sentrum og krevde Nilsens avgang.

De bergenske selvstyremyndighetene var representert på Varden Amfi ved Ministerpresident Hvitland og Kulturminister Benjamin Halakha, og ble eskortert i all hast til Flesland for å unngå den rasende mobben som synkront med sluttsignalet stormet Oasen Storsenter og brant dette ned. Urolighetene spredde seg ettersom Skyss/Tide transporterte den skuffede massen til sentrum. Allerede ved 22-tiden var Kronstad og Minde erklært som katastrofeområdet ettersom Brann Stadion ble lagt under beleiring.

I Sentrum holder regjeringsstyrkene stand på Bergenhus, og i følge våre utegående reportere er det bare Fjeldsiden, Sydnes og Møhlenpris bydeler som ikke er direkte berørt av kampene. Flere buekorps har sluttet seg til rødtrøyene på jakt etter Lars Moldestad og Roald Bruun-Hansen og krever at disse enten trekker seg umiddelbart ellers vil de bli fjernet med makt og tatt med midtfjords på Byfjorden med Beffen. I en kort kommentar under sammenstøtene i Strandgaten truet forsvarsminister Habsburg-Rieber von Cappelen med at dette ville få konsekvenser for oppviglerne, da derimot en av de nevnte oppviglerne tok han til siden for en muntlig disput og irettesetting hvor begrepet "Blø for klubben" ble definert på 10 mindre fordelaktige måter for ministeren og hans medsammensvorne. Etter dette har ingen av partene kommet med nye konsekvensutredninger.





2 kommentarer:

Jompa sa...

Hvor er dette hentet fra?

The Correspondent sa...

Jompa: de beste nyhetene er de du lagar sjøl. Men bilde er henta fra 20. april 1944 da Voorbode gikk i lufta med 120 tonn sprengstoff ved Festningskaien; totalskadde 250 hus, skadde 4500 andre hus og tok livet av 102 personer. Er en grunn hvorfor all bebyggelsen mellom Bryggen, Bergenhus og Sverresborg er fra 50-tallet.