tirsdag 20. januar 2009

Hissig gjensyn

Kalfaret (NRK/RTE/BBC): Det kom til munnhuggeri med påfølgende slengbemerkninger og brudd på Genevekonvensjonen da Bevegelsen natt til søndag var samlet i Ole Irgens' Vei, Bergen. Anledningen var konstitueringsmøtet for the Royal Norwegian Correspondance Assosiation, en ny tenketank og sosial klubb for tidligere utenrikskorrespondenter.

Det var under pk. 1 på dagsorden "Godkjennelse av innkallelse" at de ideologiske friksjonene mellom sekretæren, den tidligere Dublinkorrespondneten, og møtelederen, den tidligere Midlandkorrespondneten, at stemningen ble i overkant emmosjonell. På innkallelsen ble det understreket at møtet også skulle fungere reunion, da Dublinkorrespondenten ikke hadde vært ved Hovedkontoret i Bergen siden august 2008. Dublinkorrespondenten gjorde det da klart at han som motstander av Fellesmarkedet nektet plent å gå videre i saken hvis det kunne medføre personlig suverenitetsavståelse til Bevegelsen. Midlandskorrespondenten kunne da berolige motparten under den påfølgende spørretimen at en godkjenning av innkallelsen ikke ville få noen konsekvenser for deltakernes forhold til hverandre på andre områder enn de regulert av Bevegelsens statutter og understreket at samtalene var bilaterale, og at begge parter når som helst kunnen nekte å svare den andre under samtalene selv om forespørslen var aldri så velmenende og høflige.

Konsensus opphørte derimot bare få minutter senere da Dublinkorrespondenten etter sitt foredrag "Fra Derry til Rekyjavik: -En reise i det britiske demokratiets prinsipper" fra arrangørens side ble tilbydd et leskende glass med eldret brent bygg, vann, gjær, malt og humle, som etter blanding hadde opparbeidet seg en karakteristisk laktosesmak, ble servert kjørlig i glass. Da glasset hadde blitt frembrakt og fylt uten noen opprivende scener oppdaget Dublinkorrespondenten at pappbrikken under glasset var utformet som et engelsk flagg med inskripsjonen "For England and St.George!". Spontant gikk Dublin på offensiven og serverte arrangøren et kraftig lyskespark mens han skrek "For Ireland and St. Patrick". Situasjonen eskalerte og kom ut av kontroll og endte i håndgemeng etter at Midlandkorrespondenten på veiene av gulvet (the Floor)kom i skade for å be om presisering om hvem St Patrick var. Situasjonen roet seg noe da Midlandkorrespondenten etter en serie beinkroker med skjult hook truet med de Progressive fra talerstolen under den påfølgende budsjettdebatten. Politimesteren i Hordaland har i ettertid oppgradert trusselnivået til Dublinkorrespondenten til "Elevated" og beklaget ovenfor Midlands at CS-gass og Finn Abrehamsen ikke kom da politiet innenfor dagens rammebetingelser ikke tør å gå ut alene etter mørkets frambrudd. I en kort kommentar har Dublin til Bevegelsens utsending understreket at hans forhold til regresjonsanalyse er noe uheldig og at den eneste som kan ha glede med å få han stemplet som "signifikant" må være Midlands, som førte opp T-verdien på årets selvangivelse som skattefradrag.

Ingen kommentarer: