søndag 7. februar 2010

FrP i førersetet

Bergen (NRK Hordaland): Den politiske situasjonen ved Dublinkorrespondentens kontor i Fridalen er atter under kontroll. Etter en hektisk uke med nyvalg, opptøyer, dårlig brøyta fortau og forsovelser har Fremskrittspartiet tatt ledelsen og legger nå føringer for livet i Fridalen. Tegn til forbedring.

Etter at en lokal konsulent i Pahr-rapporten i kraftige ordelag bemerket den sittende SV/VL-regjeringens inkompetanse oppstod det en spontan regjeringskrise. Regjeringspartner Vlaamse Liberalen gikk etter at stemmene ble opptalt i oppløsning. Dette mye grunnet partiets mislykkede program for å få Norge inn i EU. I seg selv klarte partiet å fullføre denne delen av programmet, men da EU valgte å kaste Norge ut etter 3 dagers medlemskap i desember, var det ingen nåde fra elektoriatets side forrige lørdag.


Allerede kort tid etter at den nye FrP-administrasjonen inntok sine respektive plasser i regjeringskontoret, og en hissig Sinn Féin delegasjon skuffet trakk inn på Finnegan's, ble de første tegnene til forbedring observert. Lokalene til Dublinkorrespondenten har i rekordfart blitt utsatt for omfattende moderisering, forbruket har økt m,ed drøye 780 % på fire dager, og et femsifret beløp har blitt innvestert i utdanning. Allerede mandag forbedret de internasjonale forbindelsene seg da Dublin kalte opp Kontoret for å høre om en ny ekspedisjon var i emning.

Det er første gang siden 2005 at de borgelige sitter med makten på Kontoret, og dette ble feiret med omfattende liberalisering i alkoholpolitikken i forbindelse med Kvarterets åpning. Ingen er sålangt fysisk skadet.

Ingen kommentarer: