fredag 12. februar 2010

Sjølkritisk tankeeksperiment på Sydnesplassen!

Bergen: Kl 15.25 onsdag 10. februar gjennomførte Dublinkorrespondenten et utdanningsmessig radikalt tankeeksperiment utenfor UiBs kontroll. Det var en metafysisk doktrine som utløste dette oppsiktsvekkde opptrinnet.

Dublinkorrespondenten har i den senere tid blitt betraktelig mer intollerant, og skeptisk til akademias virke, og fikk følgelig opptil flere innsigelser iløpet av ukens filosofiforelesning. Det var et spørsmål fra salen vedrørende insentiver for økt produktivitet i differanseprinsippet som ga grobunn for opprøret da mann begynte å diskutere tankeeksperimentet "naturtilstanden: uten statens tilstedeværelse". En irritabel Dublinkorrespondent lot i frustrasjon over temaets eskalerende fjelltur pregede karakter et moteksperiment utformes: "Hvordan ville verden ha vært uten HF".

Konklusjonen ble todelt. 1) Bergen by ville få en ansiktsløftning, og 2) det ville bli få humanister igjen. Videre ville hverdagsfilosofien igjen ble forståelig, og en stor mengde irriterende individer ville ikke enger være tilgjengelig. Korrespondenten tok dog ut dissens på det sistnevnte punkte da han innså at han selv ville bli rammet av fraværet av HF da han per definisjon i inneværede Stortingsperiode er humanist, og bruker av HF sin kaffebar. Eksperimentet ble avsluttet ved at korrespondenten stilte seg kritisk til egen tilstedeværelse, og har bedt seg selv om utredning om egent verdigrunnlag.

Bilde over illustrerer lokaliseringen for tankeeksperimentet, men det skal understrekes at det er i rommene BAK treet, da korrespondenten ikke finner det formålstjenelig å følge med på forelesningene sine fra trær i februar måned.

Ingen kommentarer: