lørdag 10. april 2010

Sjøslag i Bergen

Over: en illustrasjon av situasjonen kl 02:30. Røde innslag markerer Leeds' fulltreffere, blå Dublins fulltreffere. Grå områder under katigorisering.

BERGEN (NTB/NRK): Myndighetene i Bergen fikk ved midnattstider torsdag inn opplysninger om et eskalerende sjøslag. Det nystartede Royal Norwegian Scientific Socialization Company, en tenketank underlagt Royal Norwegian Correspondence Association, er observert i området på det aktuelle tidspunkt.

De forhenværende Leeds- og Dublinkorrespondentene la ut fra Hordaheimen i lovart, men til tross for liten tonnasje og forseilte luker inntok begge opptil flere bredsider utover kvelden. Selv om hverken Leeds eller Dublin fikk påbevist skader på skrogene var det klar slagside at de ankom en frihavn i C. Sundts gate og gikk i tørrdokk kl 04, fredag morgen. Havarikommisjonen var rask ute morgentimene 9. april for å få oversikt over sentrum, og kunne rask konstatere høy sjø og vrakrester i Strandgaten. Irlands ambassadør til Norge tar ikke ansvar for at Dublin nært forliste og påberopte seg Irland som flaggstat, og vil ikke en gang ha vrakpanten.

Ingen kommentarer: