onsdag 7. april 2010

VALG VALG VALG VALG VALG VALG

Gorden Brown har nå sakt i fra; 6. mai i år er det åpnet for valg, to år etter at han tiltrådde og i all stilhet innsatte en belgisk bankmann over Elizabeth som overhode. Og vi gleder oss. Ikke fordi Labour kommer til å gjøre det bra, ikke fordi David Cameron med litt flaks er ny statsminister og langt mindre fordi BNP kanskje får sin første representant i Westminster, men fordi alt dette kan skje samtidig. Og med øyne utstudert hos institutt for sammenliknende politikk er dette det nærmeste en kommer ren ekstase på egenhånd. Det er jo tross ulidelig spennende å se grafer gå opp og ned, kakediagrammer som får større og mindre stykker, eller, min absolutte favoritt: kart over valgkretsene, her representert ved oversikta etter 2005 valget.

Spesielt i år er den store sjansen for et hung parliament, det vil si at det ikke finnes et klart flertallsalternativ. Sånn som det er nå trenger Cameron og Conservatives en fremgang på nærmere 7,5 % fra 2005 for å få en majoritet. Ikke praktisk, langt fra vanlig, direkte uvanlig faktisk. På motsatt side, Labour skal ikke gå mer enn drøykt 1,5 % før deres flertall ryker. Med andre ord: mye gøy i vente i starten av mai!

1 kommentar:

The Banshee of the North sa...

kan tenke meg at herr correspondent er i nærmest ekstase eller eufori for øyeblikket ^^ kos Eder glugg, mens vi andre dødelige kun vil ha det hele overstått...