tirsdag 18. august 2009

Dagens gullkorn fra UiB

Det er visse ting som en lærer seg av å gå på universitetet: at det aldri er umulig å overhøre de mest ubskøne, samt underfundige, samtaler og diskusjoner. F.eks den harde debatten i dagens historietime hvor to studenter ikke helt klarete å bli enige om hvem som var mest handlekraftig: Christian III eller Fredrik I. Eller bergenseren som hevda hardnakket at alt som var av kroninger i middelalderen skjedde i Bergen (og spesielt kroningen av Erik av Pommern). Dette var da den samme personen som ramset opp ei historisk tidslinje for universitetet fra 1825 til i dag da vår kjære foreleser spurte om noen hadde vært på Muséplassen (høytidelig åpning av det akademiske året). Det er med andre ord MYE som beveger seg rundt i kriker og kroker rundt om på Nygårdshøyden. Derimot, mest morsomt er det en hører som egentlig IKKE er meninga en skal høre, og i alle fall når det er av slik en karrakter at det høres ut som Ende Tiden er under oppseiling.

Følgende er da utdrag fra en noe ufrivillig monolog frembragt i dag i kontorlokalene til SV-biblioteket. Som på det tidspunktet var tomt og følgelig helt stille.

(Rasling i papir og klimpring i tastatur)...Hmm? (Blar i papirer)..OH HOLLY CHRIST!!!(utbrudd)...HOLLY JESUS CHRIST!...-Stille-...(ut av intet)..Aaargh!...(5 sekunds pause)...NEI!....(Pause, papirer rotes i)...Nei!*SUKK*...(noen minutter senere)...*Gah, Sukk*...(noen minutter senere)...Nå har vi ei kjempe krise!

Hva som plager biblotekaren på slik en dag er uvist. At det er et tøft yrke, med store personlige prøvelser, er derimot helt klart.

Ingen kommentarer: