lørdag 8. august 2009

Nytt fra Filmkommisjonen

I forbindelse med gjenåpningen av Kontoret -dvs hybelen- for semesteret 2009/10 har undertegnede gjort noen hastige innkjøp på innventarfronten. Det er med den største glede, og med de høyeste forventninger at DVD/CD-hylla Benno (2 stk), med justerbare hyller og bygget i ekte spon er montert og innviet. Dette har på kort sikt gitt en uovertreffelig oversikt over filmene en har kjøpt inn i årenes løp, og på lang sikt få orden i noen hyller som, i likhet med mang en helseinstitusjon, har lidd under voldsom plassmangel. Nå er samtlige filmer i Bergens avdelingen til Filmkommisjonen samlet i samme hylle, og samtlige CD'er har plass lengre ned i hyllene, med fremdeles god plass.

For drøye tre år siden innførte jeg også en ny innkjøps policy på filmer. For å motvirke at 2/3-deler av filmene skulle være av amerikansk opphav ble det lagt strenge restriksjoner ved kjøp av filmer med hensyn til nasjonalitet. I dagtidlig hadde jeg opptelling og av 211 filmer telte det 91 amerikanske og 120 fra resten av verden. Det gir en amerikansk andel på 43,12 %, eller 56,88 fra resten av verden. Så for moroskyld presanterer jeg derfor lista over nasjonalitetene på filmene mine.

USA.............................91
Storbritannia...................54
Norge...........................17
Tyskland (inkl BDR).............10
New Zealand......................8
Irland, Frankrike................7
Italia...........................4
Russland (inkl Sovjet)...........4
Sverige..........................3
Canada/Finland/Spania............2
Latvia/Algerie...................1

For den som er god i hoderegning vil en umiddelbart se at det til sammen er 213 filmer. Det fordi jeg i et svakt øyeblikk i dag gikk til innkjøp av Vinterkrigen fra Finland og La den rette komme inn. Sistnevnte en av de beste romanene jeg har lest. Følgelig er det også med umiddelbarvirkning innført innkjøpsstopp på filmer generelt.

1 kommentar:

The Banshee of the North sa...

flott at det har blitt orden i kaoset :) har ryddeplaner sjøl, men alle kassene må ut først
;)