søndag 13. desember 2009

Storfint julebord på Landås

Bergen (ELTA): Opp til flere celebriteter var til stede da Studentlauget mot Fellesmarkedet avholdt sitt årlige julebord på ukjent postnummer i Bergen. I festlige omgivelser feiret de 15-årsjubeleet for folkeavstemningen i 1994 og forøvrig måtte Brussel jevnes med jorden, jodlet en tydlig emmosjonell styreformann i 3-tiden, fredag morgen.

Blant navnene på gjestelisten var Utenriksminister Bache-Gabrielsen (Venstre Sosialistisk OpposisjonsParti) og Industriminister Braastad (VSOP) som representerte regjeringen, mens representantene for Oppland tok i et tak for den lovgivende forsamling. Diplomatiet var også til stedet. Den tyske forbundsrepublikken var representert av Otto Bischmarck, mens det vakte stor overraskelse at den irske frigjøringshelten Michael Collins ble funnet blant gjestene på morgenkvisten. Etter han kom høyesteretsjustituaris Aulie, som i det siste har blitt kritisert for sin nære forbindelser med VSOP. De væpnede styrker var representert av Kaptein Bull, som også var garderobeansvarlig for kvelden.

Løse snipper, rikelig med innhold i glassene og en protestoppheving av røykeloven var stikkordene for julebordet. Det var med andre ord liten grunn til å gruble over tilværelsen for motstanderne av Fellesmarkedet, som i løpet av punkt 1 under dagorden vedtok en felles uttalelse om julegaten på Amager i København. Dette etter forslag fra delegasjonen til Raud Ungdom som ved 21-tiden brøt seg inn på adressen, men som etter en kort meningsutveksling ble tilbydd styreplasser.

Festivitasen ble også brukt til å legge planer for Laugledelsens adventsturer. Kassereren, som nylig åpnet et herbarium i Christiania, gjorde det tidlig klart at han ikke ønsket noen videre pressedekning av hans førjulstur til København, mens Internasjonalt Ansvarlig har til nå ikke avgitt noen offentlig uttalelse vedrørende hans møter med privat bekjente i Brussel. En ny studietur til Dublin ble vedtatt fremmet for Sentralstyret, mens man fremdeles jobber på detaljene rundt eskusjonene til Island og Kroatia beregnet i 2010. Stemningen passerte ved middnatt 1322 m.o.h.

Hovedtaler for kvelden var Styreformannen som til tente EU-flagg og "For Norge, Kjæmpers Fødeland" ga et tre gange tre hurra for nasjonalstaten og det korporative system. Stemningen oversteg Galdhøpiggen like etter og det er derfor vanskelig å få klarhet i hvem og hva som talte under åpen runde, eller hendelsesforløp forøvrig. Det som er klart er at Styreformannen tok inn på hotell tidligere enn planlagt etter en stygg buklanding. Kassereren appelerte under påvirkning av det frie marked i et åpent brev til kongen i København om handelsprivilegier.

To personer ble av styret meldt savnet ved 16-tiden fredag. Den første, statsråd Braastad, ble sist observert noe tom kort etter festleken "Sett hornene på Barroso". Dog, en lykkelig slutt -for Studentlauget- fant sted da Internasjonal Ansvarlig ble observert i kilt på en adresse ved Kaland, 15km sør for Bergen, ropende på blod og Jessica kl 0530 lørdag morgen. Den britiske ambasaden er unrettet om saken da IA i sitt virke som Korrespondnet i Dublin har kommet med flere krasse utspill og fyrte 20. januar i år opp under en anglo-irsk interessekonflikt. Hvem denne Jessica er enda uklart.

2 kommentarer:

The Banshee of the North sa...

Høyt ærede Correspondent
Jeg vil herved takke dem for et meget lattervekkende innlegg og De er hjertelig velkommen ut på Kaland igjen, når det måtte passe Dem. Da venter nok både herr Jameson og herr Bushmills på Dem

The Banshee of the North sa...

PS: De har fått en enda høyere stjerne hos familien Langhelle på grunnlag av Eders skriveferdigheter